Pitanje:
Učvršćivanje stana - kako pronaći objekt za piercing?
Paul Weber
2012-02-13 01:20:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upravo sam imao stan i imao problema s pronalaskom stvari koja je probila cijev u gumi. Obično samo prelazim prstima po njemu, sve dok ga nisam pronašao, ali ovaj put sve izgleda u redu

Moje iskustvo je, ako se objekt ne pronađe, uskoro će se dogoditi drugi stan ...

Znam trik s traženjem proboja na gumi na istom mjestu gdje je rupa na cijevi. Čak sam i gumu prevrnuo tako da je uzorak unutra, ali ništa se nije moglo naći.

To je guma za brdski bicikl, a rupa na cijevi je vrlo mala.

Pa, provjerio sam ponovno koristeći neke savjete, ništa se nije moglo naći. Zato sam stavio popravljenu cijev i čini se da je popravljena. Možda je ispao ili se oprao dok sam odmrzavao gumu pod tušem prije popravka. Hvala vam na pomoći!
Imao sam velikih problema s otpornicima kabela (mali dijelovi kočnih kabela nakon što ste ih malo kraće izrezali). Nešto što mi pomaže u pronalaženju prijestupnika je to što UVIJEK naljepnicu na gumi poravnam sa stapkom ventila i UVIJEK s desne strane bicikla. Tada, kad pronađem rupu u cijevi, mogu je jednostavno poravnati s gumom i barem ću znati gdje je bila. Ponekad će to biti samo ubod tamo gdje je predmet bio prije nego što je ispao, što nije neuobičajeno.
Osam odgovori:
#1
+20
joelmdev
2012-02-13 02:20:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Predmet koji je probio gumu i cijev možda je zaostao ili je možda ugrađen u gumu, ali skriven u gumi. To se može dogoditi s malim komadićima stakla, žice ili bodlji, osobito kod gušćih gumenih profila, poput onih na gorskom biciklu. Kad se guma gume stisne o tlo, predmet koji vrijedi stršit će natrag kroz unutrašnjost gume, ponovno probijajući cijev, a zatim kako taj dio gume izgubi kontakt sa zemljom, predmet se ponovno prikriva. Gotovo je poput uboda pčele.

Prvo što bih učinio je da samo udarim još jednu cijev u gumu. Ako imate još jedan stan na istom mjestu, možda vam je još nešto zapelo u gumi, što nije odmah očito. Ako znate kako je guma bila usmjerena prema cijevi, pregledajte i unutrašnjost i vanjske strane gume oko mjesta za koje mislite da je došlo do probijanja. Učinite to pod jakim svjetlom i potražite male rezove u gaznom sloju. Pomoću trzalice ili pincete kopajte po rezovima kako biste bili sigurni da se tamo ništa ne skriva. Ako nešto pronađete, sjajno! Problem riješen. Ako ne, možda je slučajnost.

Također sam zagovornik krpanja unutrašnjosti guma nakon nečega više od probijanja rupe. Ako imate rez veći od milimetar ili dva, vjerojatno želite podići gumu. Inače imate slabo mjesto na kojem je vjerojatnije da će otpad prodrijeti u gumu i iskočiti drugu cijev. Možete kupiti čizme za gume, koje su skupe, ili možete koristiti ljepljive (neljepljive) flastere za cijevi. Postigao sam velik uspjeh s zakrpama cijevi s unutarnje strane guma, čak i s cestovnim gumama i mtb sustavima bez cijevi. Imajte na umu da ovo neće raditi na rezovima većim od nekoliko milimetara.

Ako pokušate i sjetite se da gumu uvijek stavite na isto mjesto u odnosu na gumu (poravnajte je logotipom proizvođača, oznakama bočnih zidova, bilo čime), malo je lakše pronaći mjesto čak i kad je cijev povučena. Također, moj flaster u kompletu je novčanica od jednog dolara; ako moram zakrpati polje, obično ga preklopim da stane i zalijepim između cijevi i gume na mjestu gdje se dogodio proboj. Doveo me kući nekoliko puta s komadom stakla koji je još uvijek zaglavljen u gumi.
Ako guma bude postavljena u ravnini s kotačem, pomaže se točno odrediti mjesto na kojem se dogodio proboj. Ponekad nađem mjesto bez ičega viđenog ili osjećanog, ali onda provučem sigurnosnu pribadaču kroz rupu i nešto ispadne !! Uvijek imam sigurnosnu pribadaču na sebi, obično na remenu ili kroz unutrašnjost hlača ...
#2
+8
Scott Langham
2012-02-13 02:39:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako ne možete ništa pronaći, a vozili ste se izvan ceste ili gore-dolje po ivičnjacima, onda bi to moglo biti malo. Javljaju se kad nešto udarite, a guma se toliko stisne da se unutarnja cijev zgnječi između ruba vašeg bicikla i predmeta kojim ste udarili.

To može uzrokovati rupu u gumi. No, češće ovakva vrsta uboda izgleda prije kao mali prorez, a ne kao točka. A ponekad se nazivaju ubodima od zmijskog ugriza, jer ponekad možete dobiti dvije rupe, jednu s ruba sa svake strane gume.

Ako se to dogodilo, neće se moći ništa naći .

Ova vrsta uboda prilično je česta kada se vozi brdski biciklizam - i ja sam imao svoj dio :)

Jedina druga stvar koju bih predložio je pokušati provjeriti vanjsku stranu guma također. To bi moglo biti nešto šiljato što se utisnulo u unutrašnjost cijevi, ali onda se zbog elastičnosti gume malo povuklo. Možda sjedi u gaznom sloju vaše gume i ne proviruje, ali čekat će da se ponovno progura, sljedeći put kad prevrnete taj dio gume!

Pa, vozio sam bicikl u gradu i otkrio sam rupu nakon što sam stajao bicikl 3 sata dok sam kupovao.
#3
+7
user313
2012-02-13 01:36:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Druga metoda za provjeru unutrašnjosti gume je korištenje gaćica umjesto prsta. Gaćice su vrlo učinkovite u hvatanju stvari poput tankih komadića žice i malih bodlji. A također, nećete narezati prst ni po čemu što vam je zapelo u gumi.

I kao što je Rory rekao u drugom odgovoru, ako ne možete ništa pronaći, vjerojatno ga više nema.

Sad moram samo kupiti najlonke ... http://bit.ly/yK8lbLAli hvala, to će ući u moj komplet za popravak.
To uspijeva - mogu kupovati najlonke u isto vrijeme kad kupujem i "mini jastučiće" koje koristim u kacigi za upijanje znoja.
Pamučne kuglice također rade za pronalazak stranog predmeta.
#4
+4
prototoast
2012-02-13 10:30:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam sreće osvijetleći baterijsku svjetiljku na gumi dok sam je pregledavao. Komadići otpadaka koji su gotovo nevidljivi pri normalnom osvjetljenju postaju odmah vidljivi pod izravnim osvjetljenjem. To je osobito točno ako je krivac staklo.

#5
+3
Rory Alsop
2012-02-13 01:27:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako ste prstom prešli po unutrašnjosti i izvana, a niste ga pronašli u gumi, a provjerili ste i da nije u kuglicama, tada je najvjerojatnije ispao u nekom trenutku - bilo dok vozili ste bicikl ili kad ste uklonili gumu.

#6
+3
phidauex
2012-02-13 05:31:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uz ostale dobre odgovore, preporučio bih i provjeru obruča i trake obruča. Cijevi se mogu "uviti" unutar gume, a proboj se možda neće poravnati s cijevi, već s nečim na rubu.

Potražite provrte na obruču, mjestima na kojima se šav obruča pomaknuo malo za izradu hrapavog ruba, tanke mrlje na traci oboda ili mogućnost da je traka ruba pomaknuta u stranu, izlažući malo bradavice sa krakom.

Moguće je i stisnuti ravan pogotovo ako je guma bila malo na donjoj strani. Stisci s stiskanjem često imaju dva malena proboja jedan pored drugog, koji se nazivaju ubodom "zmijski ugriz".

Ako ništa ne pronađete, vratite ga natrag i zajašite - objekt probijanja možda je već odavno nestao i dobro izbavljenje!

#7
+3
mikes
2012-02-13 06:09:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne zaboravite isključiti žbicu ili bradavicu sa krakom kao uzrok. Provjerite ima li na oblozi mjesta koja izgledaju kao da su se istrošila. Uz masovno proizvedene kotače uzrok može biti oznaka alata na bradavici.

#8
+2
Willeke
2016-05-21 19:38:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kad imam stan u kojem sumnjam da je neki predmet zaglavljen u gumi gume, ali se ne lijepi do kraja, gledat ću gumu istežući gumu.
Ovisno o mjestu objekta koji buši koji prstima jedne ruke može gurati unutarnju stranu gume, a drugom rukom gurati vanjsku gumu.
Mnoga mjesta omogućuju samo guranje bočnih strana gume. Ili samo guranje guma u stranu s dva trbuha.

Najvjerojatnije se ne isplati ako ne dobijete ponovljene ravne stanove i ne vrijedi ako guma treba zbog zamjene. Ali možete pronaći male, ali oštre fragmente stakla, kao i bodlje koje su slomljene tik ispod površine gume.

Ako koristite naočale za čitanje, trebat će vam za ovaj posao, bolovi za dobivanje staro.

Ako je guma skinuta s ruba, dijelove kuke možete raširiti da biste gotovo u potpunosti preokrenuli jedan dio. A budući da je savijen na sebi, sve se rupe imaju tendenciju otvarati i biti vidljivije. Koristeći već spomenute trikove lociranja, morate pažljivo provjeriti duljinu od 100 mm, a ne cijelu gumu.
Ova metoda izgleda najbolje djeluje na vanjskoj strani gume jer možete vidjeti sitne posjekotine u gumi i pregledati ih.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...