Pitanje:
Odmjeravaju li blagodati nosača bez kopči kakvu opasnost mogu predstavljati vozaču?
Joe
2013-02-20 08:11:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao novaka, mnogi su me iskusni vozači i stručnjaci za bicikliste pitali jesam li već koristio pedale bez kopča? Implikacija je bila da zapravo niste ozbiljni jahač dok ne ostanete bez klipova, neka vrsta obreda. Nitko mi nikada nije rekao da možete slomiti kosti, već je rekao da 'svi' padne nekoliko puta, računajte na to i idite dalje.

Postoje li mjere predostrožnosti ili uvjeti u kojima se može ili ne smije koristiti proizvodi od pedala bez naočala?

Prethodne godine vozio sam 1700 uličnih i asfaltiranih biciklističkih staza milja na udobnom biciklu i planinskom tandemu s kavezima za pedale i nikad nije imao problema. Pogrešno sam pretpostavio da sam spreman za napredovanje. Kupio sam novi turistički bicikl sa Shimano M540.

Evo ZRAKA štete koju sam doživio na jahanju. Bilo je to neočekivano zaustavljanje zbog poplave koja je zatvorila pitomu asfaltiranu stazu. Netko je naslikao svijetloplavu crtu od staze do mjesta na kojem sam pao ( ja stojeći na slici). Bila je to moja pogreška u pokušaju zaobilaska prepreke i završila u željezničkom prigušištu (2 "-3"). Imao sam odsječene uspone, ali M540 je ponovno ošišan, zaustavio sam se na rubu prigušnice, ali bio sam ošišan. Gležanj mi se iskrivio> 150 stupnjeva. Bila je to moja treća vožnja i pad bez stijena. Sve se dogodilo u 10-15 sekundi.

Znam preko dobrih prijatelja dvoje vrlo mlađih, ali vrlo iskusnih vozača koji su ozlijeđeni puno teže od mene zbog bezglavice.

Trebao bih Pokušavam ponovo s početničkim klipovima i različitim pedalama, ili kako mi kažu sin i supruga, jeste li ludi?

Ponovno posjećeno

Nakon što sam ove godine prevalio 2000 km s ravnim pedalama na cesti, mogu izvijestiti da sam pronašao solidno rješenje za sebe. Sada vozim s pedalama "Pin" dostupnim od nekoliko proizvođača koje koristim (Xpedo MX Force 3). Ove pedale imaju mrežu s kratkim klinovima koji vire na obje strane ravnih pedala. Ove igle radije zaključavaju moje stopalo na papučici sprječavajući puzanje noge ili pomicanje van položaja, omogućujući brzo montiranje i demontažu po potrebi.

Pod kopčama, mislite li na trake ili pedale bez kopči s kopčom na cipeli koja zaključava cipelu na pedalu. (Zbunjujuće - da - zašto ikada nazivaju izmišljotine sa stvarima koje se spajaju bez kopči lekcija je iz povijesti)
@mattnz - Mogao bi se pozivati ​​na bilo kojeg, naravno, a odgovor bi i dalje bio "da". Malo je vjerojatno da ćete slomiti kosti, ali treba imati osnovnu razinu vještine prije nego što pokušate koristiti kopče za nožne prste ili pedale bez kopči. Opasnost je uglavnom u tome što obično zaboravite na njih, zaustavite se i padnete prilično neelegantno. Uglavnom ozljeda ponosa, možda oderano koljeno. Nejasna mogućnost slomljene ruke, najgori slučaj, ako ispružite ruku kako biste slomili pad.
Pitao sam o učinkovitosti pedala bez kopči ranije. Moglo bi također biti vrijedno pogledati.http: //bicycles.stackexchange.com/questions/14059/are-there-any-sci Scientific-studies-proving-the-benefits-of-clipless-pedal-systems
Ovo se pitanje posebno odnosi na pedale na brdskim biciklima, zar ne?
Za cestovnu vožnju radije bih promijenio izbor ruta nego izbor pedala ako bi kameniti teren bio značajan problem.
(Ali s obzirom na traumatični incident OP-a, vjerojatno ima ozbiljnu odbojnost prema isječcima, a iz psiholoških razloga isječci su vjerojatno loša ideja u bliskom roku.)
Ovo se pretvara u veliku raspravu o klipovima / kopčama / ravnim pedalama. Ako netko želi urediti pitanje u konstruktivnije i jasnije pitanje za koje je manje vjerojatno da će zahtijevati raspravu, argumente i proširenu raspravu, možemo ponovno otvoriti ovo pitanje. Također bismo trebali razmisliti o brisanju ili uređivanju nekih argumentiranijih odgovora i komentara.
Upravo sam kupio bicikl sa kopčama ... uvijek sam imao kopče i trake ... s prilično labavim trakama. Jednostavno imam ovu svoju sliku kako zaustavljam bez klipova i, budući da ne mogu to očistiti, padam u komičnom stilu postrance pod kamion !!! A u cipele je nemoguće ući. Bez naočala čini se neprikladnim za općenito korištenje gradskog bicikla, iako možda na dugoj vožnji ako ne morate puno stati. Namjeravam promijeniti bez klipova .... Rich
@RichardTovey: Pao sam dva puta kako opisujete, u prvom tjednu vožnje pedalama. Od tada to nisam učinio. A s pravim pedalama i cipelama (SPD-ovi, npr.) Hodanje na razumnoj udaljenosti (nekoliko blokova) uopće ne predstavlja nikakav problem.
Vjerujem da je prvo pitanje koje biste si trebali postaviti glasi: Je li vrijedno neko marginalno opažanje povećanja učinkovitosti dodatnog rizika od ozljeda koje osiguravaju nožne kopče? SVI (uključujući većinu plakata u ovoj temi, a sigurno i sve komentare na ovaj post) dat će vam dogmu o tome kako su pedale bez kopča bolje, učinkovitije i definirajuća osobina koja odvaja amatere od profesionalaca. Ovo je u najgorem slučaju opasna dezinformacija, a u najboljem slučaju prisila preferencija. Postavio sam [pitanje] (http://bicycles.stackexchange.com/questions/14059/are-there-any-sci Scientific-studies-proving-
Trinaest odgovori:
#1
+25
mattnz
2013-02-20 09:43:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje je važna terminologija. Kvačice za pedale (pogledajte ovdje) su trake koje se stežu oko cipele. Bez nabora, kao što je SPD, imaju štipaljku - pogledajte ovdje

Isječci za nožne prste danas nisu uobičajeni - ali ih i dalje koriste neki (niži, bicikli za turneje i fiksne čvorišta). Pretpostavljam da govorite o pedalama bez štipaljki u SPD stilu, ali sljedeća se rasprava zapravo ne mijenja ako koristite isječke. Ne vjerujem da su opasni. Međutim, postoji krivulja učenja - slična je kao i pitanje "Je li učenje vožnje bicikla opasno", jer ćete dobiti potpuno isti odgovor. Učinite to na pravim mjestima i poduzmite odgovarajuće mjere opreza, očekujte nekoliko oderanih koljena i u najgorem slučaju slomljenu kost. Učinite to na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, u najgorem slučaju - smrt.

Koje mjere opreza - naučite ih koristiti na istom mjestu na kojem biste naučili osobu da vozi bicikl. Izbjegavajte gust promet - nema točke koja pada ispod B-vlaka - i planinarske staze s velikim stijenama uz stazu dok to ne iskusite (osim ako nemate padobran). tj. Koristite zdrav razum. Vježbajte isjecanje i odsijecanje - i nemojte se previše upuštati daleko od svog sigurnog područja sve dok ne uspijete oba bez gledanja dolje (ako pogledate dolje u svoje noge, past ćete) Zatim - vježbajte "hitne izlaze" - Nije toliko potreban za vožnju na cesti, ali MTBing, često ga trebate otkopčati, a da to ne očekujete. Na kraju ćete se moći otkopčati u bilo kojem trenutku, bez razmišljanja o tome.

Nemojte koristiti kombinaciju kopča za nožne prste i pedala bez kopči - završit će suzama, jer će izlazne metode korištene za svaki je potpuno nekompatibilan s izlaskom na drugi.

Gdje ih ne koristiti - uvijek će biti potrebno brzo, nesmetano razdvajanje bicikla i vozača - BMX, MTB nizbrdo i Trials vožnja padaju mi ​​na pamet. U nekim XC vožnjama, poželjno je ne odrezati neke dijelove - ovisno o samopouzdanju i sposobnosti vozača, no većinu vremena XC vozač će biti ubačen.

Neki vozači preferiraju stanove - posebno MTB - u tome nema ništa loše - nemojte se osjećati prisiljenim koristiti pedale bez kopči.

Uređivanje: Ažurirano kao odgovor na komentare.

Kao odgovor na vašu fotografiju i priloženu sliku - nije sasvim neočekivan ishod novaka u SPD-ima koji se vozi stjenovitim tlom, kao što se moglo očekivati ​​postavljanjem vozača bicikla početnika na isto tlo. Nažalost, sada imate dodatnih nekoliko problema koje trebate prevladati ako se odlučite za SPD. Imat ćete mentalnu averziju prema njima i kamenjaru - na kojem treba raditi, ali ga je relativno lako prevladati u usporedbi s drugim - Ako idete sa SPD-om, vaša će supruga biti sigurna da ste ludi - ništa što učinite neće promijeniti mišljenje da ....

Predlažem da se ne koriste početni isječci - oni će instalirati lažni osjećaj sigurnosti "Nalazim se na isječcima za početnike, lako ih mogu otkačiti ....".

Međutim, sa stanovima nema apsolutno ništa loše .....

Dobar odgovor, jedno upozorenje: "Isječci za nožne prste danas se uglavnom ne koriste" - Vijesti za mene. Putnici ih ne koriste, da, ali donekle su popularni među biciklističkim turistima. Neke će trgovine pokušati uvjeriti bicikliste da su trake i kopče smrtne zamke kako bi vam mogli prodati SPD pedale i cipele.
Stezaljke za nožne prste i remene za zadržavanje nogu također još uvijek redovito koriste vozači s fiksnim zupčanicima, jer ne možete sigurno voziti fiksni zupčanik bez zadrške stopala.
Hvala na komentarima - dva slučaja koja nisam razmatrao.
Koristio sam neke štitnike za potkoljenicu / koljeno dok sam učio. Pomogao je izbjeći neke štete od pedala koje su me udarale u potkoljenice i neke ogrebotine od sudara. Također sam namjestio da se sučelje na pedalama lagano drži, pa je bilo lakše jamčiti. Pokrenuo sam napetost na papučicama kako mi je postajalo sve bolje s njima.
Svatko tko želi objasniti glas protiv .......
@JoeDaddy - Želite objasniti zašto? Ovo je dobar odgovor, IMO.
Označio sam ovo pitanje za pažnju moderatora, jer vjerujem da kršite načela stackexchange postavljanjem pitanja kad ste već znali kakav odgovor želite. Također sumnjam da je -1 osvetoljubiv odgovor na moje glasanje protiv na pitanje koje ste označili kao točan odgovor. Primjećujem da nijedan drugi odgovor u skladu s ovim nije izglasan ...
@mattnz Gospodine, preporučujem vam da uredite svoj odgovor uklanjanjem subjektivnosti i snishodljivog komentara. Uklonio sam svoje ostale komentare i pozvao bih vas da učinite isto. S poštovanjem, Joe
"Učinite to na pravim mjestima i poduzmite odgovarajuće mjere opreza, očekujte nekoliko oderanih koljena i u najgorem slučaju slomljenu kost." Mora da se šališ, zar ne?
#2
+19
James Bradbury
2013-02-20 16:02:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prvo razjasnimo razliku između pedala "bez kopči" i "kopča". Zbunjujući su izrazi jer obje imaju isječke.

Papučice isječaka (koje ja više volim zvati kavezi ) izgledaju ovako: "Clip" pedals - aka cages

Kavezi imaju prednost što se mogu koristiti s normalnom obućom. Da biste ušli nogom u njih, gurnite je straga i (po želji) posegnite prema dolje i zategnite remen. Po mom mišljenju ovo je prilično nespretno i potencijalno opasno. Izvlačenje noge slučaj je povlačenja unatrag, moguće nakon što je potrebno posegnuti prema dolje i otpustiti remen. Ne brzo.

Papučice bez kopča (koje radije nazivam čista ) izgledaju ovako: "Clipless" pedals - aka cleated

Očistite pedale zahtijevaju posebne cipele da idu uz njih, a postoji nekoliko (nespojivih) sustava. Na slici je Shimano SPD, vjerojatno najpopularniji. Prikazani također imaju ravnu stranu za upotrebu s normalnim cipelama. Da biste ušli u pedale, pritiskajte prema naprijed i dolje dok se ne začuje klik. Poravnavanje ih može potrajati malo petljanja, ali s vježbom ste uvijek povezani za manje od 2 sekunde. Za isključivanje je potrebno zakretanje pete ulijevo ili udesno, a nešto što smatram prirodnim kad pokušavam sići u žurbi. Shimano također radi SPD-ove za početnike koji će se lakše odspojiti. To bi moglo predstavljati dodatnu opasnost za iskusnog biciklista koji snažno pedalira i baca bicikl. SPD pedale su podesive, tako da možete postaviti koliko morate pritisnuti / povući da biste odspojili. Preporučujem da ih za početak pustite prilično labave i zategnite svaki put kad slučajno izađete iz isječaka.

U zaključku: Po mom mišljenju, iglane pedale su lakše i sigurnije od kaveza. Međutim, oba sustava predstavljaju rizik da nećete moći brzo spustiti nogu kad se zaustavite, što će rezultirati padom vas i bicikla u stranu. Budući da se to događa samo kada idete vrlo sporo, malo je vjerojatno da će sam po sebi nanijeti ozbiljnu ozljedu (iako biste mogli slomiti ruku / ključnu kost pokušavajući se uhvatiti). To je ozbiljnije u prometu ili nesigurnim situacijama. Dakle:

 • Vježbajte na sigurnom mjestu poput parka ili prostrane biciklističke staze dok ne budete sigurni u sebe.
 • Kad se približavate stanici, uvijek otkačite rano i pedalom na luku svog nogom kako bi se izbjeglo ponovno spajanje.
 • Vježbajte još malo dok se ne otkopčate u vremenu potrebnom za zaustavljanje u nuždi.
Ne slažem se da su pedale bez kopči sigurnije od kopči za nožne prste. Padovi dok se učite koristiti pedale bez kopči događaju se puno češće nego padovi dok učite koristiti kopče za nožne prste.
@jimirings Pošteno je reći da je s iglašenim pedalama lakše zaboraviti da ih koristite, dok kaveze možete stalno osjećati oko stopala. Koliko ste ljudi nedavno vidjeli kako uče kako koristiti kopče (kaveze) za nožne prste?
@JamesBradbury hvala na slikama, nekima pomažu. Morao sam proguglati nožne isječke, a moj Shimano m540 ne izgleda poput onih na vašoj slici. Vozio sam 1500 kilometara kavezima i mislio da sam spreman za biggove. Trebale su mi 3 vožnje i 3 padova da ubijem sezonu bicikala. Stručnjaci za biciklističke radionice trebaju obuku IMHO-a o tome kako trenirati novorođenče i žene poput mene. Izgubio sam punih godinu i pol dana biciklizma zbog toga. Samo moja 2 centa.
@JamesBradbury Nemalo ljudi još uvijek uči koristiti kopče za nožne prste. Gužva fixie ih voli, a velik dio biciklista koji ih obilaze preferiraju ih.
Štipaljke i trake omogućuju korisniku da donese odluku o tome koliko ih čvrsto prilagoditi i provodi tu odluku bez alata. (Možete prilagoditi napetost kaiša dok čekate ili crveno svjetlo ako želite.) Remeni toliko uski da ne možete izvući nogu previše su uski da biste bili sigurni.
+1 "Vježbajte još malo dok se ne otkopčate u vremenu potrebnom za zaustavljanje u nuždi.", Memorija mišića
#3
+8
heltonbiker
2013-02-20 23:06:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pitate o opasnosti, kada / gdje koristiti i kada / gdje ne koristiti, pa ...:

 • Postoji opasnost da zaboravite otkopčati kad zaustavite i pasti na svoju stranu. Ovo je stvarna opasnost, ali ne ozbiljna, osim ako je vaša kondicija malo niska (rizik od lezije zgloba, ramena, kuka ili gležnja). Tada biste trebali prvo puno vježbati, i zakačite i otkopčajte dok vozite na sigurnom mjestu, kao što je odsijecanje i odsijecanje tijekom zaustavljanja.
 • Postoji opasnost da vas boli gležanj ili koljeno zbog rotacije potrebne za otkopčati. Imao sam ovaj problem sa zadnjom kopčom i riješio sam ga laganim podmazivanjem i otpuštanjem napetosti opruge (bol je nestala ubrzo nakon toga).
 • Opasnost da zapnete za bicikl ako ako padnete ili padnete dok se krećete zbog isječka ili se isječak iznenada olabavi tijekom vožnje, vrlo je, vrlo nevjerojatno i možete ih sigurno ignorirati.

Trebali biste razmisliti o korištenju isječak:

 • Ako želite dodatnu učinkovitost;
 • Ako želite bolje upravljati biciklom, posebno za malo podizanje stražnjeg kotača dok se penjete uz ivičnjak ili preko rupe (vrlo jednostavno i korisno);

Razmislite o tome da ne koristite isječak:

 • Ako biste radije koristili običnu cipelu;
 • Ako je vaš stil vožnje ležeran;
 • Ako više ne želite biti toliko „povezani“ s motorom, dopustite da vam stopala budu „slobodnija“;
 • Ako imate niz različitih položaja nogu preko papučice, a smeta vam fiksni položaj bez kopči.

Imam bicikl s bez natikača koje vozim s uobičajenim cipelama, pa čak i japankama kada želim "ne tako ozbiljnu" vožnju, ali definitivno ako volite voziti bicikle, bez natikača su put. Velika većina vozača (95% i više) nikad se ne vrati nakon što se navikne na bez klipova, do te mjere da kaže "kako bih mogao živjeti bez toga? Kad bih to znao prije ..."

Nadam se da ovo pomaže!

#4
+7
Tim D
2013-02-21 21:50:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristim biciklističke cipele sa SPD kopčama gotovo 20 godina i definitivno sam pao i zalupao se kao novi korisnik pedala bez kopči. Otada sam naučio kako ući i izaći iz njih do te mjere da je to druga priroda i o tome teško razmišljam na semaforima itd. Smatram da su posebno dragocjeni za vlažne uvjete, kada bi obična cipela skliznula s mokre papučice , potencijalno uzrokujući nesreću (ovako mi je prijateljica slomila vratnu kost).

Međutim, mislim da opasnost od pričvršćivanja na vaše pedale nikada ne nestaje u potpunosti. Jutros sam udario u mrlju glatkog kolnika, a kad mi je bicikl vjerovatno prošao ispod mene, imao sam kratki trenutak panike kad nisam mogao skinuti cipelu s pedale. Nisam na kraju zbrisao, ali pokazalo mi je da se čak i nakon dugog korištenja, moj instinkt za povlačenjem ravno s pedale nije promijenio.

Ukratko, pedale bez kopči istovremeno imaju povećao i smanjio moju sigurnost tijekom otprilike 2 desetljeća korištenja. Oni su definitivno opasnost za novaka, ali IMO-om se može upravljati i oni to dugoročno vrijede.

I ja sam dugo vozio bez kopča [25 godina] i mislim da su oni mnogo sigurniji od vezanja sebe u kopče za nožne prste. Zaboravljam li i dalje svako malo kliknuti na njih na znakovima zaustavljanja? Svakako, ali rijetko i samo kad sam u blizini gomile drugih biciklista! Ne, oni nisu samo za utrke i imate puno veću šansu da kliknete na pedale bez kopča nego što ćete se otkopčati s nožnih prstena
#5
+5
alex
2013-02-20 08:37:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najvjerojatnije ćete imati malo laganog padanja.

Također, možete nabaviti i "početničke kopče" za Shimano pedale. Pravo ime je Multi Directional Cleats, a broj modela je SM-SH56.

Oni će se povući ako jako povučete u bilo kojem smjeru. Koristila sam ih otprilike 4 mjeseca kad sam prvi put ostala bez nabora. Spasio sam je nekoliko oderanih koljena.

Nakon što sam prešao na jajašce braće Crank, imao sam samo jedan SPDisaster , jedino što je stvarno boljelo bio je moj ponos.

SDP je sustav bez klipa. Zbunjujuće znam ...
Pretpostavio sam da misli na Clipless. Sumnjam da bi ga mnogi ljudi gurali prema kopčama za nožne prste.
@alex,, gospodine, prvi ste koji su mi pružili ** nove i korisne ** informacije. Potpuno nisam bio svjestan Shimano početničkih cipela. Možda, da sam znao za njih, ne bih imao 10 vijaka i metalnu pločicu u desnom gležnju.
#6
+5
user1049697
2013-02-21 01:43:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vjerujem da je prvo pitanje koje biste si trebali postaviti slijedeće: vrijedi li neko marginalno opaženo povećanje učinkovitosti dodatnog rizika od ozljeda koje pružaju nožne kopče? SVI (uključujući većinu plakata u ovoj temi, a sigurno i sve komentare na ovaj post) dat će vam dogmu o tome kako su pedale bez kopči bolje, učinkovitije i definirajuća osobina koja odvaja amatere od profesionalaca. Ovo je u najgorem slučaju opasna dezinformacija, a u najboljem slučaju prisila preferencija. Pitao sam ranije pitanje o bilo kojim znanstvenim izvorima koji podupiru tvrdnju da su pedale bez kopči učinkovitije od ravnih pedala, ali čini se da dostupni podaci zaključuju da to nije slučaj, a odabir pedale to čini ne diktiraju učinkovitost pedaliranja.

Još jedan glasnogovornik za upotrebu ravnih pedala je James "Bikejames" Wilson koji je već dugo zagovornik njihove upotrebe. Sastavio je istoimeni manifest revolucije ravnih pedala koji je kompilacija nekih njegovih postova na blogu o temi bez kopča i ravnih pedala. Svakako vrijedi pročitati neke dobre argumente za upotrebu ravnih pedala.

Osobno vjerujem da su pedale bez kopči najprikladnije za utrkivanje, a da je vezivanje za tako izuzetan stroj kao što je bicikl u osnovi loša ideja. Pretraživanje baza podataka znanstvenih časopisa također će vam pružiti dosta pogodaka u medicinskim časopisima o studijama ozljeda povezanih s korištenjem pedala bez kopča, nešto što još moram vidjeti kod ravnih pedala. Sudeći prema vašem postu, čini se da ne želite koristiti pedale bez kopča iz drugih razloga, osim zbog društvenog pritiska da to učini. Mislim da biste trebali o svemu dobro razmisliti, pročitati argumente i onda odlučiti što smatrate najboljim za vas. Ne biste smjeli dopustiti da vas itko nagovara da učinite nešto što vam nije ugodno ako ne smatrate da to za vas ima smisla. Tip pedale za bicikl jedan je od najvažnijih izbora koji možete donijeti u svom životu i ne biste trebali prepustiti drugima da to odluče umjesto vas. :)

Korisniče, dotaknuo si mi sve osnove u glavi. Iako bih se mogao nagovoriti da isprobam isječke za početnike u mojim cipelama, moja bolja prosudba kaže da vozim bicikl i vrtim baby spin. Jedva čekam pročitati manifest gospodina Wilsona.
Autor manifesta "Ravna pedalna revolucija" samo je pedale bez kopči koristio "za nekoliko probnih vožnji po [njegovom] kvartu". Iako se slažem da je bez klipa nasuprot stanu stvar osobnog izbora, mislim da bi ljudi trebali pokušati bez klipa više od sat vremena prije nego što donesu trajnu odluku.
-1 Ne odgovara na postavljeno pitanje. Točnije, "Jesu li isječci opasni".
Gospodin @mattnz objasnio je opasnost za početnika upozorivši nas na činjenicu da će vam mnogi dobronamjerni vozači i prodavači "dati dogmu o tome kako su pedale bez kopča bolje, učinkovitije i definirajuća osobina koja odvaja amatere od profesionalca." Ne smatram njegov odgovor subjektivnijim i bolje potkrijepljenim od vašeg "Ne vjerujem da su opasni". S poštovanjem, Joe
@JoeDaddy - zvuči kao da ste već znali odgovor koji ste željeli prije nego što ste postavili pitanje. Ne trebate da vam kažemo da koristite ono što vam odgovara - to bi trebalo podrazumijevati.
@user1049697. Ironično je da se one koji su za clip / clipless naziva dogmatičnim kad zagovornici ravnih papučica imaju "manifest revolucije". :-)
Moj odgovor je, za razliku od mnogih drugih suprotnih mišljenja, sadržavao znanstvene izvore koji osporavaju tvrdnju da su pedale bez kopča same po sebi učinkovitije od ravnih pedala. Pobio bih tvrdnju da je to dogma i pozdravio bih sve izvore koji argumentiraju suprotno.
Što se tiče teme na temu stvarnog pitanja teme, rekao bih da sam se pozabavio njime u svom izvornom postu, ali ovdje ću ponoviti poantu. Još nisam vidio nijednu znanstvenu studiju o tome koje sučelje pedala daje najviše ozljeda, ali postoje medicinski časopisi koji su radili studije slučaja ozljeda povezanih s upotrebom pedala bez kopča, a to bi trebao biti pokazatelj da nisu potpuno bezopasne jer medicinska zajednica zainteresirala se za njihov pregled.
Nadalje, ova je nit ispunjena komentarima koji zapravo kažu da će vas povrijediti vožnja bez pedala bez nosača, ali da biste je trebali "usisati" i uzeti kao dio krivulje učenja. Svaka krivulja učenja koja sadrži slomljene ruke ili kukove trebala bi dati razlog za zabrinutost. Internetska potraga za "ozljedama nogavica bez kopči" također će dati nebrojene priče o ozljedama vezanim uz upotrebu pedala bez štipaljki. Neprijateljstvo ostalih komentara u ovoj temi također je pokazatelj da se korištenje pedala bez kopči ne doživljava toliko kao izbor koliko na nešto što se od vas očekuje.
Čini se da je gospodin @JoeDaddy također izrazio olakšanje što zapravo možete voziti ravne pedale i još uvijek uživati ​​u biciklizmu. Smatram najprigovornijim da se osobu koja nema interesa ili ne treba pedale bez kopča treba prisiliti da ih koristi samo radi ispunjavanja proročanstava o mitovima vezanim za biciklizam. Ovo je ipak slučaj osobnih preferencija, a ne pitanje što je bolje. Ako se različita mišljenja ne mogu tolerirati, mi se kolebamo na putu čudne biciklističke diktature.
Znam da je ovo zatvoreno, ali sviđa mi se činjenica da ste rekli da se to svodi na korisničke preferencije (možda budući da je ovo najbolji odgovor na pitanje je zatvoreno po pravilima). Iz svakog razloga za korištenje isječaka ili čak kaveza mogu vam pokazati 3 razloga zašto ih ne koristim. To nema nikakve veze s "biti dovoljno dobar", ovisi o načinu na koji koristite bicikl. Kretanje s ceste ili ne, imat će puno veze s tom odlukom.
Voljela bih da imam videozapis tog tipa kojeg sam vidjela u San Franu umotanog u opremu koja je izgledala kao da košta više od mog automobila koji je napravio najsporije endo-to-faceplant koji sam ikad vidio. Bio je ošišan i nije mogao izaći iz njih. Bio je na biciklističkoj stazi pored GG mosta i pritisnuo kočnicu kako bi izbjegao 2 japanske bake. Da nije ošišan, mogao je prekoračiti rešetke i udaljiti se. Izgledao je "profesionalno" i još uvijek uništen. Obje su strane dobre i loše, ne trebate dopustiti društvu da diktira KAKO jahati. Ne vozite za njih, a dok vas ne sponzoriraju, nemaju pravo reći vam kako se vozi!
Žao nam je što smo stavili prigušivač u lov na vještice, ali nemogućnost isjecanja neće uzrokovati endo, a ljudi * koji nisu * ubačeni ne magično samo prelaze preko svojih rešetki kako bi izbjegli postavljanje lica kad se to dogodi. Ljudi ruše bicikle pedalama bez kopči. Ljudi ruše bicikle bez pedala bez kopči. Dakle, kucajte s besmislenim anegdotama.
@StephenTouset Moj problem nisu pedale bez kopči, već ljudi koji guraju pedale bez kopča na vozače koji ih ne žele koristiti. Većina "dokaza" ovdje je čisto anektodalna, ali ako brzo pretražite internet bez ozljeda pedala bez klipa, dobit ćete bezbroj priča o ljudima koji se ne mogu otkačiti i ozlijediti se, poput onoga što se dogodilo s originalnim posterom.
Ne kupujem ga. U osnovi, jedina vrsta nesreće koju se može izbjeći ako se ne koriste pedale bez kopči je ona kod koje 1) vam noga ne ostane nerasklještena i 2) vaša noga koja ne pukne može nešto promijeniti. Ovo je prilično ograničeno na: padanje i izgled poput idiota na 2 mph (svi smo bili tamo). Što se tiče biciklističkih nesreća, ovo je gotovo najniži mogući rizik i veličina ozljede. Mogu li se dogoditi nakaza, poput OP-a? Naravno. Ali izgledi za nakaze mogući su u * bilo kojem * scenariju - a isto tako, postoje vrste nakaza koje se mogu dogoditi ako se * ne * ubace.
Pa, da, ograničeno je na situacije kada postanete nesposobni spustiti nogu jer ste ukleti. I kao što kažete, to stvara situacije kada padnete na 2 mph. Zašto biste željeli nešto zbog čega ste to učinili? Ali ovdje problem nije u samim pedalama bez kopča. Oni su s ljudima koji ih guraju kao jedino održivo sučelje pedale.
Bicikli sami stvaraju situacije u kojima padnete na 20 mph +. Da bih vam vratio pitanje, zašto biste željeli nešto što vas tjera na to? Da bi se pogodili bliže kući, nesreće su se mogle dogoditi i dogodile se uslijed izmicanja nogu ljudi s pedala platforme. Pa opet, zašto biste željeli nešto što vas tjera na to? Jer * sve * ima rizike. Neke stvari imaju nagrade koje premašuju rizike. Neke stvari svoj rizik nadoknađuju negiranjem drugih rizika. A neke stvari legitimno nisu vrijedne rizika.
Točno, sve ima rizik, a zaštite imaju kompromise. Ali zašto bih radio nešto što povećava moje rizike, a da pritom ne bih imao nikakve koristi za mene, kao što je korištenje pedala bez kopča? Kao brdski biciklist cijenim sposobnost što bržeg spuštanja noge puno više nego što su im privezane. A s dobrim pedalama i cipelama nikad ne kliznete s pedala. Ali poanta ovdje još uvijek nije u klipovima u odnosu na ravne to je stav da jedino što vam treba biti dopušteno jahati je bez klipova. To je samo izuzetno arogantno i pogoršava biciklistički sport.
Mentalitet košnice stado je napunio punom brzinom, a sudeći po mizeru pozitivnih glasova koje ste dobili, vaši su jato još uvijek u punoj brzini. Ako niste u TourdeFranceu, morate biti idiot da biste koristili bez kopča. Razdoblje. Povlačenjem leđno i pedaliranjem "glatko" postat ćete sporiji, osim ako nemate Vector Power System koji vam točno govori što radite i ako točno znate što trebate učiniti.
@AzulShiva Ne biste trebali druge ljude samo tako olako nazivati ​​idiotima. Clipless se zapravo ne odnosi uglavnom na povlačenje. Riječ je o tome da ste sigurno vezani za bicikl i da ne padnete na terenu, na primjer. Slomio sam zglob kad mi je noga skliznula na ravnu pedalu (na cesti).
@VladimirF https: // www.youtube.com / watch? V = -5zx0wN7V1g 40 cm više udesno i bio bi poprskan na taj stup. Ozbiljno, nećete skliznuti s ravne pedale s klinovima, čak ni po kiši. Postoje posebne cipele za ravne pedale i uvijek možete dobiti izdužene igle. Postoje i brojni scenariji koji mogu transformirati vašu zadnjicu sa sjedala na okvir. Ako se to dogodi s pedalama bez kopči, pali ste, točka.
@AzulShiva Ako se netko može tako otkopčati, sigurno može maknuti nogu s one ravne platforme. Pisao sam i o MTB pedalama, nemam iskustva s cestovnim, a cestovne se očito ne koriste kako bi vas držali na biciklu na terenu. A menstruacija vam je glupost. Iskusni jahač može se otkopčati u mnogim situacijama. Pogledajte jahače ciklokrosa. Stalno nose MTB pedale i klize po blatu i ne stradaju. Ot MTB trkači. Svi oni koriste bezglake i jašu tvrde stvari. Ali najvažnije, NE zovite ljude idiotima samo zato što koriste neku opremu.
@VladimirF Zbog neispravne papučice bez kopči izgubit ćete stopalo. To će se dogoditi mnogo puta, bez obzira koliko dobro održavali svoju opremu. Ako nataknete nogu na ravnu pedalu, kriv ćete samo sebe. Jednom sam se okliznuo na kiši i to samo zato što su se moje hlače za hlače zaglavile u lančanicima. Srećom pao sam lagano, ali naučio sam iz tog iskustva i nije se ponovilo.
Dakle, ne koristite pedale bez kopči, ali znate što će se dogoditi mnogo puta? Zanimljiv. Zašto tada nisu svi mrtvi? Dobrim pedalama možete se jednostavno otkopčati za ugao da biste stali stopalo čak i na stazi. I drugo, NEćete uvijek skliznuti ako kopča ne uspije, ako koristite pedale u pravom stilu koji kombiniraju platformu s kopčama. S pedalama Crankbrothers noga je naslonjena na papučicu, nije samo metal na metalu. https://cdn.shopify.com/s/files/1/2256/0503/products/mallet-e-blue_960x960.png?v=1508466308
#7
+5
Tom77
2013-02-21 19:54:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoje dodatni rizici povezani s fizičkim pričvršćivanjem na pedale, no rizici su vjerojatno prilično mali. Pronašao sam sljedeće članke o Pubmedu:

Dva slučaja prijeloma acetabulara koji su nastali tijekom natjecateljskog biciklizma

biciklisti koji su kaiševima pričvršćeni na svoje pedale ili će štipaljke vjerojatno pasti biciklom i pasti izravno na jedan ili drugi kuk, čime će zadobiti ovu vrstu ozljede zdjelice.

Proksimalni prijelom bedrene kosti kod muškarca koji je posljedica moderne pedale bez kopči: prikaz slučaja.

38-godišnji bijelac, bijelac, koji je bio klupski biciklist, tijekom vožnje biciklom zadobio je pomaknut intrakapsularni prijelom kuka. Kao izravna posljedica pogrešnog postavljanja njegovih pedala bez kopči, nije uspio otpustiti noge dok je usporavao. To je rezultiralo gubitkom ravnoteže i naknadnim padom izravnim udarcem na lijevi kuk.

NEOBIČNA POVREDA BICIKLIZMA

Fit 37-godišnji dublinista (prosječna tjedna kilometraža 500 milja) bio je na treningu s tri suputnika. Nakon 12 milja prilično intenzivnog napora, i dok je vozio biciklom duž morskog zida, u umjerenom vjetru na kopnu, nakazni val preplavio je zid i odnio ga u more. U početku nije mogao osloboditi stopala s kopča na nožnom pedalu i ostao je pod vodom 2 do 3 minute. Spasio ga je jedan od njegovih suputnika, izvukao na obalu i odveo u lokalnu vikendicu

...

Bicikl je pronađen nakon slijedeće oseke.

Vrijedno je napomenuti da su ovi slučajevi, iako ozbiljni, rijetki. Prvo izvješće o slučaju opisuje 2 slučaja, a drugo izvješće o jednom slučaju. Izvještaj iz drugog slučaja napominje " Koliko nam je poznato, to je samo jednom opisano i to u medicinskoj literaturi koja nije na engleskom jeziku. "

Treće izvješće o slučaju opisuje nakazu, tražio sam vijesti o sličnim incidentima, ali nisam uspio pronaći nijedan (samo šetači utopljenih pasa).

Ako niste profesionalni trkač, pedale koje koristite isključivo su prema vašim osobnim željama. Ne biste trebali osjećati da ako ne upotrebljavate određenu opremu, nekako niste pravi biciklista.

#8
+3
sixtyfootersdude
2013-02-27 05:55:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prvo: Zahvaljujemo svima koji su pojasnili što su papučice bez kopči, klipova i platforme.

Argumenti za upotrebu pedala bez kopča (redoslijedom važnosti za mene):

 • Bol u koljenu: Kada sam vozio s platformama, koristio sam pedale s velikim metalnim šiljci koji vire iz njih za poboljšanje prianjanja. To je uzrokovalo velike probleme mog knessa jer se nisu mogli okretati ili plutati na vrhu pedala. Prebacivanje na pedale bez naglavnih nosača braće uklonilo je bolove u koljenu iz mog biciklističkog iskustva.

 • Sigurnost: Prije nego što sam prešao na pedale bez kopči, imao sam nekoliko padova uzrokovanih klizanjem nogu s pedala. Niti jedan od ovih sudara nije posebno ugrozio život, ali svi su bili neugodni, neugodni i / ili bolni. U svojih prvih nekoliko tjedana imao sam nekoliko padova bez skakanja, ali nisam ih imao od *. Dobro je znati da ćete stopalima ostati pričvršćeni na pedale. Pao sam iz stanova zbog neravnog terena koji nisam očekivao, jer sam imao led na pedalama platforme i jednom, jer su mi sandlovi otpali.

 • Upravljanje: Slično sigurnosti, ali posjedovanje bez kopča bez papučica vjerojatno daje bolju kontrolu bicikla.

 • Istrošenost cipela: Nema pedala na platformi za uništavanje cipela.

 • Glatkiji hod pedale

 • Učinkovitost (?)

Po mom mišljenju osjećam se brže / učinkovitije s pedalama bez kopči, no kao prvenstveno brdski biciklist ovo je manje važno ostali faktori. Što se tiče samo sigurnosti, nakon 10 dana vožnje trebali biste biti vrlo sigurni s pedalama bez kopča. Moguće je da ćete nakon toga imati nekoliko usporenih padova, ali to ovisi

* Nije u potpunosti točno. Imao sam nekoliko padova na maloj brzini na svom brdskom biciklu kada sam se penjao na vrlo strmo brdo s labavom nečistoćom. Vjerojatno se može izbjeći, ali ja sam tvrdoglavi biciklista.

#9
+2
user400
2013-02-20 23:21:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako se odlučite za sustav nogavica (bez papučica), postoje 2 opasne točke

 • Prvih nekoliko puta kada ih upotrijebite. To je zato što su novi i morate se sjetiti da ih otkačite. I ovoga ćete biti svjesni, ali i izrezivanja, pa pripazite na stvari oko sebe.

 • Drugo je nekoliko tjedana kasnije. Tada ćete se već naviknuti na čitav isječak u rutini / odcjepiti, ali to još nije potpuno automatski, pa ćete se vjerojatno zaustaviti i zaboraviti otkopčati ... osigurava trenutak bez naljepnica.

Jednom kad se naviknete na pedale bez kopči, zaista ćete se zapitati kako ste ikad prošli bez njih.

#10
+1
philipha
2013-08-17 23:20:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upravo sam ovo uzeo iz slučajne potrage po povratku s noćnog mora u Francuskoj.

Ja sam cjeloživotni biciklista koji sam se vozio s kopčama za nokte, remenima I pločicama za cipele (dok je stara kraljica bila prijestolje). Pokušajte se na brzinu izvući iz te kombinacije, zauvijek ste na biciklu!

U svakom slučaju, prilično brzo sam se pokupio na bez kopča (Shimano SPD) i donedavno sam bio veliki obožavatelj na linijama manjih izljeva sa ili bez kopča bile su ljuljačke i kružni tokovi. Općenito ionako izađete bez štipaljki (sa razumnim postavkama).

Ali evo u čemu je stvar. Moja supruga - koja se 12 godina koristila bez nabora, iako nije toliko sigurna u bilo što drugo osim na glatki asfalt - u roku od četiri tjedna imala je dva izlijevanja pri maloj brzini, što je uzrokovalo ozljede. Posljednji za vrijeme odmora u Francuskoj bio je loš lom potkoljenice i gležnja S dislokacijom (veliko zbrka ligamenata). Nikada više neće imati isti zglob i možda će joj trebati fuzija (problem složen zbog prve medicinske njege koju smo imali, ali to je već druga priča).

Uzrok? Trenutačni gubitak prednjeg kotača na neočekivanom šljunku u kombinaciji s lijevom nogom koja se nalazi na dnu hoda papučice i udara prvim tlom / nogom ne ispuštajući ....

Dakle, ukratko, neki straga sreća i kombinacija faktora u kombinaciji. Moj pogled više nije crno-bijel i na svoje brdske bicikle mogu staviti dva načina ili stanove (iako ću se na cesti držati bez nabora).

#11
+1
Saxman
2013-09-30 04:36:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Po mom mišljenju / stanovi, kavezi i bitve (koristeći terminologiju koja je trebala biti izumljena prije mnogo godina ...) imaju izrazito različite svrhe i njihove prednosti za svaku primjenu ne bi se nužno trebale prenijeti u druge svrhe.

Krenimo od ravnih pedala. Stanovi dolaze s ili bez igle. (Evo i s iglama. http://fcdn.mtbr.com/attachments/all-mountain/535342d1271127491-what-pedals-do-you-push-your-am-shimano-mx30-pedals-04.jpg Koristio sam ih nekoliko godina s dužim postavljanjem igle. Stanovi bez pribadača obično su jeftini modeli dionica poput onih koje biste mogli vidjeti na dječjem biciklu. Dodavanjem pribadača, stanovi razvijaju novu svrhu - povećano prianjanje, a time i kontrola koju nude, čine ih idealnim za intenzivno vožnju biciklom, poput slobodne vožnje, nizbrdice, bmx-a ili uličnih proba, da nabrojimo samo neke. Ono što ih čini toliko dobrima za ove discipline je jednostavnost i brzina povezivanja - stavite nogu i ona se hvata. Što je još važnije, otpuštanje noge s papučice postiže se s lakoćom. To omogućuje brza izbacivanja u nesrećama ili lagana puštanja za tvrde biciklističke trikove.

Kavezi, zvani kopče za nožne prste, remenje ... uglavnom su mi na umu kako bi spriječili slučajno otpuštanje stopala koje bi dovelo do razbijanja potkoljenice ili potkoljenice. Nisu osobito učinkoviti u prenošenju snage na uzvisini, ali se mogu koristiti i na ovaj način. Druga je upotreba za kaveze podešavanje položaja stopala na način da se postavi i zaboravi. To je još jedan razlog zbog kojeg su toliko pogodni za turističke bicikle.

Konačno, kopče, zvane bez kopči, SPD ... Ove pedale nude veliki stupanj kontrole i neusporediv prijenos snage u hodovima gore i dolje. Već ovo ih čini idealnim za cestovne i trkaće bicikle. U današnje vrijeme, kako xc vožnja i MTB utrke postaju sve popularniji, MTB sustavi kopča postaju sve popularniji. Prednosti su iste, bolja kontrola i snaga, ali to ima cijenu "dostupnosti". Unatoč krivulji učenja, majstorima se i dalje događaju nesreće, pa je pitanje koje bi svaka osoba trebala riješiti pod vlastitim uvjetima.

Ukratko, odaberite bilo koji sustav koji odgovara vašim interesima i stilu vožnje i pridržavajte se toga da biste vidjeli hoćete li se poboljšati i napredovati. Slijedite to, i sve bi trebalo biti dobro!

Tvrdio bih da štipaljke za nožne prste, pravilno korištene, mogu biti razumno učinkovite u prenošenju snage na uzlaznom hodu, s tim da će dodavanje Benniea manje vjerojatno da će se neočekivano otpustiti u odnosu na "bez kopča".
Sigurno je da kavezi prenose snagu u uzlaznom hodu, ali puno ako se njihov potencijal izgubi deformacijom cipele. S kavezima je to zapravo samo remen od tkanine koji pričvršćuje vaše stopalo / cipelu na papučicu, dok kopče učinkovito pretvaraju vašu dok cipelu u platformu za pedale, a cijeli krov ako je cipela u remen za pričvršćivanje.
#12
+1
bobflux
2013-10-03 13:35:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

IMO prednosti pedala bez naljepnica nadmašuju nedostatke, na primjer:

 • nijedan udarac papučice u tibiju (ouch)
 • nema pad, jer noga sklizne s pedala
 • puno bolja kontrola bicikla (lakše uskočiti ivičnjaci, itd.)

Međutim, vrsta pedala je vrlo važna. Mrzim SPD-ove. Radilice su najbolje, ali osovine i ležajevi se lome. VRIJEME je dobar kompromis, kopčanje / odspajanje je brzo i instinktivno, a izbacivanje s pedala događa se prirodno.

#13
  0
user443
2013-10-01 08:11:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Odgovor na ovo pitanje ovisit će od vozača do vozača, ovisno o njihovim obrascima vožnje:

 • Za duge vožnje sa značajnim neometanim dijelovima (posebno na biciklističkim stazama), pedale za kopčanje ili obložene pločice pedale imaju relativno mali nedostatak i mogu proširiti vaš domet. (Otkrio sam da mogu ići možda 25% dalje prije nego što se istrošim.)
 • Za vožnje u kojima su potrebni kratki rafali ubrzanja ili penjanja uz brdo, ošišane / obrušene pedale mogu vam to puno olakšati, jer imati više mišića za upotrebu. Brda srednje težine postaju laka, a brda velike težine postaju srednja.
 • Za vožnje gdje ima puno stani-i-kreni, poput gustih urbanih područja s mnoštvom zaustavnih svjetala u nizu, ošišanih / ošišanih pedale mogu postati dosadnije.
 • Za neobavezne vožnje, gdje je pitanje "mučim li se skakanjem na biciklu ili ne?", ošišane i stisnute pedale mogu biti malo velika proizvodnja, posebno za čistače pedale tamo gdje su vam potrebne posebne cipele. Ali postoje neke dvostrane pedale pa ih možete imati u oba smjera.

Pa razmislite hoće li se vaša vožnja biciklom poboljšati boljim ubrzanjem i većim dometom. Ako ne, zasigurno ste slobodni! Dovraga, to košta novac; to je dovoljan razlog.

Međutim, sve u svemu, primarna opasnost za bicikliste u većini će okolnosti vjerojatno biti sudari automobila, te padovi / brisanja brzinom uslijed naglog gubitka kontrole. Ali ako imate dovoljno vremena za razbijanje, imate dovoljno vremena da se otkačite: nije vjerojatno da ćete uspjeti izbjeći pad samo oslobađanjem nogu. Noge jednostavno nisu toliko korisne u nesrećama, osim ako već ne putujete malom brzinom i ne skrećete da biste izbjegli pješaka ili nešto slično.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...