Pitanje:
Živim na mjestu gdje često poplavi. Kako mogu zadržati lanac da ne zahrđa?
Ellen
2013-04-04 14:20:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj siromašni lanac bicikla trajao je sva tri mjeseca prije nego što je popustio pred zimskim poplavama u kojima živim. Čuvanje u zatvorenom nije opcija, i unatoč mojim naporima na održavanju, poplave do koljena koje dolaze jednom mjesečno, kiše svaki drugi dan i ocean udaljen samo četvrt milje, prilično je nemoguće zadržati moje lanac suh. Pogoršalo se izvan korisne točke, pa sada moram kupiti novu. Ja sam novi u održavanju bicikla na ovoj razini, pa bih stvarno želio savjet kako izbjeći ponovnu zamjenu za tri mjeseca.

Zanimljiva situacija. Nekoliko pitanja koja bi nam mogla pomoći u boljim odgovorima: Možete li opisati mogućnosti koje postoje za pohranu? tj. koje su otvorene površine dostupne i imate li mogućnost ugradnje kuka ili što imate na tim mjestima?) Zašto ne možete unijeti bicikl unutra? A je li trošenje malo novca na problem opcija ili vam treba jeftino / besplatno rješenje?
Pet odgovori:
#1
+8
Daniel R Hicks
2013-04-04 16:27:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako imate poplave do koljena, to uništava ležajeve zajedno s lancem. Morate nekako objesiti bicikl.

Čini se malo nepravednim što biste trebali dobiti 8 glasova za odgovor koji je isti kao i moj raniji. :-P Znam, ne bi me bilo briga. :-)
@JamesBradbury - To je zato što imam tako lijepo lice.
#2
+6
James Bradbury
2013-04-04 16:22:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako se slažem s cherouvimom da je mokro podmazivanje dobra stvar za sprečavanje hrđe, također bih pitao je li moguće bicikl odložiti gore, možda s nekom vrstom jednostavnog pokrivača kako bi spriječio kišu i sprej od soli tome. Možda nekoliko kukica na zidu i neko uže ili jednostavna klupa ili nekoliko velikih kamena na kojima se može stajati bicikl.

Bez obzira s kojim čarobnim proizvodom ga tretirate, patit će svi dijelovi bicikla od opetovanog uranjanja u slanu vodu.

#3
+3
cherouvim
2013-04-04 15:17:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Morate započeti s korištenjem "mokrog" podmazivanja lanca.

  "Mokri" podmazivači lanca preporučuju se za mokre uvjete vožnje. Obično su napravljeni od ulja i vodom ih nije lako isprati.  

Pogledajte na http://www.pinkbike.com/news/To-the-Point -Chain-Lube-2013.html za detaljne informacije o održavanju lanca.

#4
+1
mattnz
2013-04-05 01:53:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete nabaviti lance od nehrđajućeg čelika, ali to neće spriječiti druge komponente da ne propadnu, a obično nisu sve nehrđajuće pa će ipak malo zahrđati.

Pročitajte Ovaj odgovor, jer sadrži korisne informacije o lancima otpornim na hrđu.

#5
  0
Kibbee
2013-04-04 18:48:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete ukloniti lanac s lančanika dok se ne koristi. Ako imate kotače s brzim otpuštanjem, uklanjanje i ponovno stavljanje ne bi trebalo trajati duže od 5 minuta. Uklonili stražnji kotač, otkačili lanac i omotali ga oko stupa sjedala. Ako imate bicikl s jednom brzinom ili fiksnim zupčanicima, to će biti lako, ali s mjenjačima postaje sve složenije, ali ovisno o njihovom dizajnu to bi moglo biti moguće s oko 10 minuta rada. Ali vjerojatno ne poplavi svaki dan, pa biste trebali paziti na vremensku prognozu i to samo ako mislite da postoji šansa za poplavu.

Podržao bih @ Danielovu preporuku da dignem bicikl s tla. Ako imate mjenjač, ​​yoo će barem dio toga sjediti u vodi zajedno s lancem, a ovisno o dubini vode, i vaš donji nosač i glavčine kotača. Također možete kupiti lanac od nehrđajućeg čelika ili poniklanog nosača koji može malo bolje držati vodu. Ako vam žbice i kotači nisu zahrđali, lanac od nehrđajućeg lanca mogao bi biti lako rješenje.

U osnovi rastavljanje bicikla nakon svake upotrebe vjerojatno nije praktično, no sklopivi bicikl * riješio bi problem ako ga možete pohraniti u zatvorenom prostoru. Samo kažem'... :)
To zapravo nije "rastavljanje", pogotovo ako imate fiksni stupanj prijenosa / jednu brzinu. Sigurno je da ne možete tek tako sjesti na njega i voziti se, ali to nije tako velika stvar, a ako vam to uštedi kupnju novog lanca svaka tri mjeseca, vjerojatno se isplati. Brzom karikom vjerojatno biste mogli jednostavno ukloniti lanac, iako nisam siguran koliko se dobro podnose ponovljenom otvaranju i zatvaranju.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...