Pitanje:
Jesu li ispušne šipke pogodne za zimski put na posao?
user229044
2011-12-03 00:25:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rekli su mi pomalo upućeni ljudi da šipke nisu pogodne za zimsko bicikliranje po snijegu i ledu. Postoji li valjanost ovoga? Ako da, zašto i koji bi stil ručke bio poželjniji?

Što su značili? Jesu li se posebno mislili na vožnju rukama spuštenih dijelova rešetki? Jesu li značili da su prečke neprikladne bez obzira na to kako ih držite?
Rekao mi je relativno iskusni biciklist da "zimi ne preporučuju padove". Nisam imao vremena tražiti pojašnjenje.
Preko zime sam vozio poluge (nikad se nisam vozio ni s jednom drugom vrstom), iako se uglavnom držim prometnica koje su čiste. Za mene su padajuće šipke dobra stvar zimi, jer imate više položaja ruku pa se često možete mijenjati kako biste spriječili da vam se ruke prehlade.
Pet odgovori:
#1
+9
Goodbye Stack Exchange
2011-12-03 06:46:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otporne šipke same po sebi su u redu za zimsko jahanje. Međutim, tu su uključena neka periferna pitanja. Vaše prosječne ravne šipke ponudit će malo više kontrole u skliskim uvjetima, jer su ravne šipke puno, puno šire od padajućih šipki. Bicikl opremljen padajućim šipkama možda možda nije najbolji bicikl za zimsku vožnju. No pravilno konfigurirane i veličine kapljica mogu biti izvrsne za zimsko jahanje.

Širina upravljača: Otpadne šipke obično su uže od ravnih šipki. To možete ublažiti dobivanjem širih padajućih traka; one namijenjene obilasku izvrsne su za zimsko jahanje.

Imajte na umu da dimenzioniranje upravljača nije točna znanost, ali općenito želite da budu široke poput vaših ramena. Mnogi cestovni bicikli neće imati ništa što se približava takvoj širini. (Također, nema toliko širokih, zdepastih cesta.)

Gume: Cestovni bicikli - tamo gdje obično vidite padajuće trake - često to ne dopuštaju za postavljanje odgovarajućih guma za vožnju po snijegu i ledu. Nisu krivi padovi!

Mislim da bi ciklokros ili touring bicikl s gumiranim gumama bio dobar izbor za snijeg / led.
Osobno putujem po snijegu s padalicama. Moj okvir za obilazak je dovoljno širok da u njega mogu stati gume za snijeg veličine 700x38c sa šiljcima i bokobranima. Također imam široke prečke (44 cm) i smatram da postoji puno kontrole. Ipak, slažem se da šira ravna crta može dati malo bolju kontrolu u stvarno ekstremnim uvjetima. No, sposobnost vožnje snijega stvarno ovisi o cijeloj vašoj postavci, a ne samo o jednoj komponenti.
#2
+4
Stephen Touset
2011-12-03 03:08:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reći ću to što je moguće otvorenije. Stil upravljača na biciklu nema apsolutno nikakvog utjecaja na njegovu prikladnost za zimske uvjete.

Da. To je lijepo sažeto. Vozite što god želite, kad god želite. Iznenađujuće volim voziti svoj cross motor u uvjetima u kojima se automobili ne bi usudili voziti, a prirodno ima i padalice.
Ali širina upravljača ima velik utjecaj na to koliko je vaš bicikl stabilan.
Definirajte "stabilno". Šire šipke daju vam finiju kontrolu nad upravljanjem, ali nisam utvrdio da je to ograničavajući faktor u zimskom putovanju na posao. Pogotovo ako imate odgovarajuće gume za uvjete vožnje.
@sixtyfootersdude - Također je moguće dobiti šire padajuće trake za veću polugu.
#3
+3
thewopr
2011-12-03 02:58:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osobno iskustvo ovdje, ali ne vidim nijedan razlog zašto spuštene volanice ne bi bile prikladne za zimsku vožnju. Puno sam vozio protekle dvije zime s padom upravljača po ledu i snijegu (Madison, WI). Osobno smatram da u grubljim i skliskim uvjetima preferiram vožnju rukama u padnom položaju. Ima tendenciju da mi pruži bolju kontrolu, istovremeno mi pružajući bolji pristup kočnicama i malo spuštajući težište.

Unatoč snijegu i ledu koji se tradicionalno ne smatraju uvjetima putovanja na posao, mnogi odluče nastaviti voziti bicikl tijekom zime mjeseci. Postoji nekoliko dobrih resursa na mreži, a najbolja kompilacija koju sam vidio bila je web mjesto Chicago Bike Winter..

Jedno upozorenje na koje ću se obratiti jest da bicikli koji tradicionalno imaju spuštene upravljače ne smatraju se optimalnim zimskim biciklima zbog obično tanjih guma na cesti. Možda je na to mislio iskusni biciklist.

#4
+3
memnoch_proxy
2011-12-03 11:20:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osim što bih utjecaj uzeo u obzir kao jedinu prednost vožnje bicikla po ledenim i snježnim temperaturama, razmotrio bih i aspekt poznavanja. Mojih prvih nekoliko vožnji u ledenim / snježnim uvjetima bilo je prilično nervozno: stalno sam klizio ravno s ramena u čokoladni mousse ili jarak. Ubrzo sam naučio izbjegavati izdaju cestovnog ramena i voziti se u oranom području s najviše izloženih asfalta. Jedna od stvari u kojima sam se osjećao dobro je to što sam dobro poznavao svoj bicikl i nisam pravio uznemirene ili nervozne pogreške postavljanjem ruku.

Dakle, preporučio bih da se usredotočite na držanje ruku i nogu toplo tijekom vožnje tako da ne utječete na vašu sposobnost reagiranja ili vam ne odvlače pažnju krajnosti. Ako su vam potrebni ziplock pogijevi i grijači za ruke, ili puni BarMitts i Lake MXZ za noge, opuštenost i pronicljivost prema vašim uvjetima učinit će vašu vožnju sigurnijom od promjene ergonomije u zadnji čas.

A ako se vozite u zaleđenim uvjetima i nemate gume s klinovima, preporučio bih i njih.

#5
+1
Fergie
2011-12-06 18:56:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje je sezonski zimski biciklista :-)

Kapljice i stanovi dobro funkcioniraju. Jedno stanovište kod stanova je da ste uspravniji i tako manje osjetljivi na klasični "prednji kotač koji naglo sklizne na jednu stranu" u ledu / snijegu.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...