Pitanje:
Kako se nositi sa stanovima zimi?
sixtyfootersdude
2011-01-13 18:09:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam sreće prošle zime, prošao sam cijelu zimu, a da nisam dobio stan. Pripisujem to uglavnom:

  • oštrim predmetima na cesti koji su skriveni pod snijegom i ledom
  • manje agresivnom vožnjom što rezultira izbacivanjem stanova

Zanima me kako se drugi ljudi bave stanovima zimi. Iako uvijek nosim rezervnu cijev i CO2, mislim da ne bih mogao promijeniti gumu s glomaznim zimskim rukavicama. Promjena gume bez rukavica također zapravo nije opcija.

Kako se nosite sa stanovima zimi?

o kakvoj smo zimi ovdje? zvuči kao da je silno hladno ako ne možete skinuti rukavice minutu-dvije.
@@sixtyfootersdude upravo sam pročitao prethodno tvoje pitanje. fair play za vaš biciklizam u -22, bilo bi gotovo nemoguće ako bi u Irskoj ikad postalo tako hladno. imali smo vrlo hladan prosinac (-10.) i zemlja je gotovo stala i vožnja biciklom bila bi životna opasnost s obzirom na stanje na cestama i vožnju.
Jednom sam promijenio tubu kad je bilo oko 5F i padao je snijeg. Uglavnom sam skinuo rukavice, radio nešto 15-30 sekundi, a zatim ih vratio na minutu. Ponavljati dok nisam završio. Bog koji je sisao.
Sjećam se jednog dana u Ashlandu, WI ... bilo je ispod -5F više od tjedan dana. Tog dana temperatura se popela do 7. To je PLUS 7. Čovječe. Šetali smo u kratkim rukavima. Isuse. Drago mi je što sam se preselila u Kaliforniju. Veliki ++ za vas za vožnju biciklom u ovim uvjetima.
Pet odgovori:
#1
+7
Unsliced
2011-01-13 22:45:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prevencija (dobre gume, dobra napuhanost, redovite provjere).

Za većinu vožnji pješačenje nije opcija, dok se ponekad vozim na posao, koristim bicikl jer općenito želim doći kući. Dakle, rezervna cijev i CO2 su obvezni - uz vježbu i pristojno mjesto za rad (što ne može uvijek biti zajamčeno uz rub ceste), gumu mogu promijeniti za manje od pet minuta.

Po hladnijem vremenu (pri ili oko smrzavanja) vozim se s tankim košuljicama u rukavicama za hladno vrijeme i smatram da mogu promijeniti gumu s njima i dalje; ovo oboje drži prste malo manje hladnima, ali i malo čišćima.

Ako radite u klimi koja redovito vidi vrijeme koje je dovoljno hladno da pet minuta bez rukavica nije opcija, chapeau. Ali mislim da bih tražio run-flat opcije (npr. Goo) i neki način da me brže odveze kući nego pješice!

Mislim da je izbor guma ključan. Dodajte obloge ako sumnjate.
#2
+6
dove
2011-01-13 18:47:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hodam.

Nisam pametan magarac. Više bih volio neugodnosti u šetnji, nego da svaki put sa sobom ponesem potrebnu opremu, znajući da jedan put zaboravim kad dobijem stan.

Doduše, ovo bi moglo biti teško ako su udaljenosti velike, ali u tom bih slučaju pokušao pozvati pomoć. Kao i vi, i cijelu sam se zimu snalazio bez stana!

Ako često vozite bicikl na značajnoj udaljenosti, standardno je ponijeti opremu svaki put sa sobom. 5-20 milja može biti prilično dug put za pješačenje.
I dalje bih hodao do nekog skloništa, gdje bih onda mogao popraviti stan u ~ 0F umjesto -20F :)
Ovo nije odgovor. Zašto je netko glasao za ovo?
Zimi putujem biciklom više od 20 godina i ovo mi je najbolji način za rješavanje stanova. Nisam siguran kako ovo nije odgovor (vaš komentar nije bio ni konstruktivan ni obrazložen). Vjerojatno samo želite odbiti glas za moj odgovor ako mislite da je loš, to je vaše pravo.
Odgovor bih promijenio s "Pješačim do nekog skloništa da bih promijenio cijev", što može biti obližnja autobusna stanica, veranda ili ako su mogućnosti ograničene ogradom ili drvetom. Da nema apsolutno ničega, samo bih okrenuo leđa vjetru i radio u svojoj zavjetrini.
#3
+4
DC_CARR
2011-01-14 00:32:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kad sam živio u Sjevernoj državi i bilo je hladno ... kao ispod nule veći dio siječnja ... prebacio sam se na cijevi otporne na probijanje. Mislim, nisam išao na duge vožnje. Nisam vozio, jer je bilo jako zabavno - bio je to prijevoz, a ja sam svejedno bio na brdskom biciklu s velikim ručicama. Dodatna težina nije bila toliko velika stvar. Debele gumene cijevi su teške, ali drže rubnike izvan kolnika i morate udariti nešto ozbiljno da biste dobili proboj.

U proljeće sam izvadio te proklete stvari iz guma i vratio lagane cijevi. Lijepa stvar kod cijevi od teške gume je što traju nekoliko zima.

Za trčanje naprijed-natrag do trgovine, bilo je dobro.

Dakle. Odgovor na vaše pitanje ... na -22F. Izbjegavajte mijenjati cijev.

#4
+2
Charles
2011-01-21 09:33:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne uspijeva svima, ali u mom području mogu ga voziti vlakom, taksijem ili jednostavno odšetati kući. Jedna od prednosti posjedovanja male mape i života na gustom području.

#5
+1
Brian Knoblauch
2011-01-13 20:39:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sa sobom uvijek nosim dobre cipele za hodanje. Ako mi iz bilo kojeg razloga ne uspije bicikl, mogu ga šetati ostatkom puta.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...